Quinta das Salinas

Almancil

Near Ancão beach in Almancil Municipality, we were challenged to completely revamp a garden surrounding a renovated house with architecture typical of the Algarve.

The very different levels existing, breaking up the fluidity of this space, could not be undone, thus forcing us to adopt an alternative strategy: the creation of a complex of winding organic lines, in an attempt to “embrace” the entire space and unify it. 

The green of the natural grass predominating here spreads out, in itself creating a suggestion of an informal pathway, in an invitation to explore the garden.

The huge stone pines give the final touch, creating a play of shadows on the ever-present green swathe, blending with the colours of the Mediterranean shrubs, carefully selected for this environment.

Back to Porfolio